';
rhythm, drama, harmony

Canyon of Light

Scroll To View

 

 

A MUCH…

traveled family of four, after fifteen years of international moves, finally settled for good in the Los Angeles area, building a new 10,000 square foot house in the coveted, hilly enclave of Laurel Canyon. The construction is a wonder, the heft of the architecture’s exposed beams balanced by a suffusion of light from massive openings above. After waiting out three years of construction, they decided to chuck the hodgepodge of furnishings they had collected in their global travels and start over, hiring West Hollywood-based design team Studio Lifestyle to curate their new dwelling from scratch.

 

 

SHANNON…

Wallack and Brittany Zwicki, the company’s founder and principal designer, maintained a neutral base for a look that would age gracefully, but with moments of saturated hue that satisfied their clients’ desire for some strong color. Texture abounds, too – for instance, in the great room’s nubby carpet and soft velvet chairs by Orange Furniture and tufted daybed from de Sede. The designers chose rust and caramel tones, along with a display of antiquities on recessed wall shelves, to infuse the airy space with warmth.

 

 

 

IN THE..

glamorous kitchen, a custom stove hood with a warm metallic finish plays off the cool reflective surface of the restaurant-style range below, intriguingly balanced against the rusticity of handmade wall tile by Clé. A commodious channeled banquette and generous table from Bananas & Hammocks makes a square three-windowed alcove nearby a study in comfort and symmetry. The light fixture above is from Billy Cotton.

 

 

MORE…

formal dining happens in a dramatic double-height space, where moss-green dining chairs by Minotti flank a long table from Thomas Hayes Studio. All is illuminated by a quintet of gleaming 1960s-vintage Peill and Putzler pendant lights, their wires like plumb lines dropped from a great height above.

 

 

ABSTRACT…

art is another leitmotif of the sophisticated décor. An oversized, specially commissioned piece by New York artist Malcolm Hill makes an impact on the landing of the hand-forged stairwell.

 

 

THE DRAMA…

continues in the dark-hued den of the master suite and in the custom closet, whose glass-walled storage units have their own visual rhythm, and a long center surface is illuminated by a modernistic Apparatus Studio chandelier.

 

 

 

 

 

NOW…

when the formerly nomadic family leaves home, it’s only temporary. They return to an airy, welcoming environment, knowing they’re home for good.

 

 

Design: Studio Lifestyle

Stylist: Colin King

Photographer: Sam Frost

 

 

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google +
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in
Leave a reply

SHOP THE DPAGES AT

Dshop

NEWSLETTER SUBSCRIPTION